2021. szeptember 23. csütörtök, Tekla
Mit Hol Hogyan
A műsor válaszokat ad, mit, hol, hogyan tudunk elérni, elintézni, megtudni. Riportok a kerület ügyes-bajos dolgairól. Igazi közszolgáltató, információs magazin műsor a kerület és állami támogatásokról, iskolák, óvodák helyzetéről, különböző hivatalok elérhetőségéről, stb.
Korábbi adások
2021. szeptember 17.
Hivatalosan is megnyitotta kapuit a V30 Belvárosi Sportközpont. Kékesi Márton alpesi síző is kipróbálta a V30 Belvárosi Sportközpont fitnesztermét. Újabb turnus indult a balatonfenyvesi önkormányzati üdülőbe pihenni. Újabb külföldi tett magyar állampolgársági esküt a Belvárosban. Az önkormányzat hosszú évek óta a társasházi pályázaton keresztül hozzájárul a kerületi lakóházak felújításához. Nemrég tartották a Budapest100 elnevezésű Kortárs Építészeti Központ által szervezett ünnepet. Ismét megtartották a Piacok Napját a Belvárosban, a Hello Piac és a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében.
2021. szeptember 10.
Zöldítés – 34 új fával gazdagodik az Arany János utca. Újabb két fát vágatott ki a Fővárosi Önkormányzat a Belvárosban, ezúttal a Március 15-e téren. A kiskörút forgalmát a belvárosi kis utcákba vezetné be Karácsony Gergely, oda ahol korábban az V. kerületi önkormányzat a lakók érdekében már csillapította az átmenőforgalmat. A belvárosiak biztonságérzetének további erősítése érdekében az V. kerületi Rendőrkapitányság közös szolgálatot lát el a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesülettel. . Belvárosi Családi Piknik – Idén is az Olimpia parkba várják a családokat. hamarosan kezdődik a 11. Belvárosi Művészeti Napok kulturális programsorozat is. Az Ember Isten kertjében él címmel jelent meg Szegedi Miklós fafaragó, népi iparművész könyve.
2021. szeptember 3.
Belváros Önkormányzata ebben a félévben is megjutalmazta az V. kerületi Rendőrkapitányság kiemelkedően teljesítő dolgozóit. Átadták a 2020-a fővárosi kitüntetéseket. Rendkívüli ülést tartott szerdán a Fővárosi Közgyűlés. Szerdán az egész országban becsengettek az oktatási intézményekbe. Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is ingyenes füzetcsomaggal segíti a Belvárosban élő általános iskolásokat az önkormányzat. Folyamatosan gondoskodnak a szakemberek a belvárosi fákról és figyelemmel követik az egyedek állapotát. Újabb szépkorú kerületi polgárt köszöntöttek Belvárosban. Idén is felkerült a Belvárosi Közösségi Tér az Edisonplatform 100 innovatív kezdeményezésének listájára.
2021. augusztus 27.
Belváros polgármestere tavaly novemberben elsőként, egyedülálló ötletként kezdeményezte, hogy a fővárosi polgármesterek kerületükben kizárólagos várakozóhelyeket jelölhessenek ki a lakosság részére. Több forgalmi változásról is bejelentést tett csütörtökön a főpolgármester a Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési Bizottság kihelyezett ülésén. Idén is elvégezték az aktuális felújítási-karbantartási munkálatokat a belvárosi oktatási-nevelési intézményekben a vakáció időszaka alatt. Új, korszerűbb roller- és kerékpártárolókkal gazdagodott a Hild József Általános Iskola. Az önkormányzat számára kiemelten fontosak a testvérvárosi kapcsolatok is. Tavaly októberben töltötte be 90. életévét Bojtor Lajosné, belvárosi polgár. “Látogatás a Hajnalpír Országában” - ez a címe annak a tárlatnak, amely Bozóky Dezső császári és királyi sorhajóorvos Koreában készült fotográfiáiból készült.
2021. augusztus 20.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 •  ... 
 • 81
 • >
 • NMHH - Magyar Média Mecenatúra

  A médiaszolgáltatás tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.